موضوع کتاب راجع‌به چیه؟ عدم برابری جنسیتی و دنیایی که باتوجه به نیاز مردها ساخته شده

طراحی تلفن‌های هوشمند، طوریه که برای دست مردها مناسبه. دمای استاندارد اتاق‌ اداره‌ها برمبنای میزان متابولیسم مردها درحالت استراحت تنظیم شده. آزمایش‌های ایمنی خودرو روی آدمک‌هایی به‌شکل مرد انجام میشه. 

ما توی دنیایی زندگی می‌کنیم که برای مردها و براساس ویژگی‌های اونا طراحی شده. این سوگیری جنسیتی از کجا میاد؟

این موضوع تاحدی به تبعیض در داده‌های جنسیتی مربوطه. وقتی به‌صورت پیش‌‌فرض مردان و نیازهای مردانه مبنای استانداردها هستن، یعنی زنان و نیازهای زنانه نادیده‌ گرفته شده. این میل به نادیده‌گرفتن زنان، تبعیض داده‌های جنسیتی رو ایجاد می‌کنه که مسائل زنان به‌میزان کافی توی داده‌های لازم برای تصمیم‌گیری‌ها لحاظ نمیشه.

تبعیض جنسیتی، منبع خیلی از ناراحتی‌هاییه که روزانه زنان اون‌ها رو تجربه‌‌ می‌کنن؛ مثل مسیرهای طولانی‌تر برای سرویس‌‌های بهداشتی‌ عمومی که منطبق با نیازهای اونا ساخته نشده.

تبعیض جنسیتی در شدیدترین حالتِ‌ممکن می‌تونه عواقب مرگ‌آوری داشته باشه؛ مثل ناگوارترین اثرات تصادف با ماشین که برای زنان اتفاق میفته.

فقط زنان نیستن که از این نابرابری رنج می‌برن. تبعیض داده‌های جنسیتی از سیاست‌ها گرفته تا اقتصاد جهانی، روی همه‌ی ما تأثیرات منفی داره. برای بررسی این موضوع اول از همه باید با این مسئله مواجه بشیم که این تبعیض چطور  دنیای ما رو شکل داده؟

توی خلاصه کتاب «زنان نامرئی» چکیدا بهت میگه که:

  • چرا برف‌روبی یه موضوع فمینیستیه؟
  • انسانِ مرجع کیه؟
  • چطور تبعیض در داده‌های جنسیتی، تیریلیو‌ن‌‌ها دلار هزینه توی تولید ناخالص داخلی جهانی به ما تحمیل می‌کنه؟