کتاب راجعبه چیه؟ میفهمی چطور عادتهای کوچیک میتونن تاثیرات بزرگی روی زندگیت بذارن
در یکی از روزهای سال ۲۰۰۳، دِیو بِرِیلزفورد درحالی بهعنوان مدیر جدید سازمان دوچرخهسواریِ حرفهای بریتانیا منصوب شد که تیم دوچرخهسواری بریتانیا بیشتر از صدسال خفتوخواری رو توی تمام رقابتهای دوچرخهسواری تحمل کرده بود.
از سال ۱۹۰۸ به اینور فقط یک مدال طلای المپیک سهم تیم دوچرخهسواری بریتانیا شده بود و در مسابقات بینالمللی توردوفرانس، انقدر اوضاع بد بود که طی ۱۱۰سال هیچ دوچرخهسوار بریتانیایی نتونسته بود حتی به پیروزی توی این رقابت نزدیک بشه.
عملکرد تیم دوچرخهسواری بریتانیا بهاندازهای افتضاح بود که یکیاز بزرگترین تولیدکنندههای دوچرخه در اروپا از فروش دوچرخه به این تیم امتناع کرد؛ چون میترسیدن با فروش دوچرخه به بریتانیاییها، تصویر یک برند بازنده رو توی ذهن بقیهی تیما از خودشون بسازن.
توی چنین شرایطی بریلزفورد استخدام شد تا این افتضاح رو تموم کنه. چیزی که بریلزفورد رو از بقیهی مربیهای قبلی جدا میکرد، تاکید و تعهد به استراتژی بهبودهای کوچیک و جزئی بود؛ انقدر جزئی که از صندلی دوچرخه تا نوع الکلی که به چرخها میمالیدن و لباسی که دوچرخهسوارا تن میکردن، همگی عوض شدن.
خودش میگفت: «کلیت این اصل از جایی میآید که اگر هرآنچه به راندن یک دوچرخه مربوط میشود را جدا کنید و سپس همانها را به میزان ۱ درصد بهبود ببخشید، پس از سرهمبندیِ این اجزا، بهبود قابلتوجهی را متوجه خواهید شد.»
نتیجهی این کارا چی شد؟
فقط ۵سال بعد و توی بازهای که کسی انتظارش رو نداشت، تیم دوچرخهسواری بریتانیا ۶۰درصد از مدالهای طلای المپیک ۲۰۰۸ رو درو کردن. توی همون سال، اولین دوچرخهسوار بریتانیایی برندهی مسابقات توردوفرانس شد و این روند تا سالهای بعد هم ادامه پیدا کرد.
درطول یک دورهی دهساله از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷، دوچرخهسواران بریتانیایی ۱۷۸قهرمانی جهان، ۶۶مدال المپیک و پاراالمپیک و ۵ پیروزی توردوفرانس بهدست آوردن.
سوال اینجاست که بریلزفورد چه چیزی رو میدونست که مربیهای قبلی نمیدونستن؟
پاسخ در دو کلمه خلاصه میشه: ساختار عادت!
عادتها چیزهایی هستن که رفتار و عملکرد ما رو تنظیم میکنن و نکتهی مهم دربارهی عادتها اینه که اکثر ما وقتی طبق عادت کاری رو انجام میدیم، متوجه غیرارادیبودنِ کارمون نمیشیم.
خلاصه کتاب عادتهای اتمی دقیقا روی همین موضوع دست میذاره و نشون میده که چطور میتونی عادتها رو شناسایی کنی، عادتهای بد رو حذف کنی و با پیگیری چندتا دستورالعمل ساده و تغییرات یکدرصدی در رفتارت، به نتایج باورنکردنیای برسی.
در خلاصه کتاب عادتهای اتمی، چکیدا بهت میگه که:
- چرا نباید گولِ کوچیکبودن عادتهامون رو بخوریم؟
- چطور میشه با برنامهریزی عادتهای بد رو کنار گذاشت؟
- چطور میشه به عادتهای جدید وفادار موند؟