موضوع کتاب دربارهی چیه؟ قراره قدمی کوچیک توی دنیای بیانتهای کیهان برداری
دیدی بعضی وقتها انگار دنیا برات به آخر رسیده؟ بعضی وقتها فراموش میکنی که یه کار مهم برای مادرت انجام بدی، توی یه امتحان مهم شکست میخوری یا مثلاً کسی رو از دست میدی. توی این لحظات فکر میکنی که زمین و زمان دستبهدست هم دادن تا تو رو زمین بزنن و توی اون لحظاته که احساس خفگی بهت دست میده.
بعضی وقتها جوری شکایت میکنی که انگار فقط تو توی این دنیا هستی و تموم کائنات قراره تو رو اذیت کنن. البته این فکر درست نیست و همونطوری که میدونی، میلیاردها آدم دیگه هم روی این کرهی خاکی زندگی میکنن و هر کدوم دردسرهای خاص خودشون رو دارن. نکته جالبتر اینه که زمین، فقط یه ذرهی خاکی توی کیهانی بیانتهاست؛ جهانی که هر ثانیه بزرگ و بزرگتر میشه و ما همینطوری کوچیک بهنظر میرسیم. ما توی این دنیای بزرگ عددی نیستیم، چرا انقدر نگرانی بیخود داری؟
من کارل سِیگن هستم و راستش توانایی من اینه که میتونم مسائل خیلی سخت رو برای خودم و بقیه قابل هضم کنم. یادگیری درمورد کیهان همیشه به یادگیری ریاضیات سخت و حوصله سربر وابسته نیست. درسته که مطالعهی کیهان یه کار علمیه؛ ولی بههمون اندازه میتونه یه کار تاریخی هم باشه.
با من همراه باش تا با هم به گذشتههای دور سفر کنیم و ببینیم که چطوری علاقهی انسان ماقبل تاریخ به جهان باعث شد که یهروزی توی قرن بیستم ما اکتشافات فضایی بزرگی انجام بدیم.
توی خلاصه کتاب «کیهان» بهکمک چکیدا متوجه میشی:
- ما چه تصوری از حیات بیگانه داریم؟
- کدوم یونانی زمین تختگرا نبود؟
- اون یه آزمایشِ معروف اینشتین کدوم بود؟