موضوع کتاب دربارهی چیه؟ متوجه میشی که چطوری توتالیتاریسم یا تمامیتخواهی میتونه خیلیها رو فاسد کنه
نسل بشر راه درازی رو طی کرده تا به جایگاه امروزیش رسیده و از زمانی که اولین تمدن بشری شکل گرفت چندهزار سال میگذره. ما فکر میکنیم که دیگه به موجودات صلحطلب و متمدنی تبدیل شدیم؛ ولی واقعیت اینه که همین چند دهه پیش بود که درگیر یکی از مرگبارترین و خونینترین جنگهایی بودیم که بشریت تا حالا بهخودش دیده. اینکه فکر کنیم از این وحشیگریها عبور کردیم و دیگه متمدن شدیم یه توهمِ فانتزیِ خیلی قشنگه. ما اگه واقعاً امیدوار هستیم که در آینده بتونیم از جنایات جلوگیری کنیم، باید قبل از هرچیزی این رو بهیاد داشته باشیم که یه جامعهی دموکراتیک خیلی سریع میتونه برعلیه مردم خودش عمل کنه.
من، هانا آرِنت هستم و خیلی خوششانسم که تونستم تویِ دههی ۳۰ میلادی از دست نازیها فرار کنم. این روزها خیلیها باور دارن که کتاب توتالیتاریسم در واقع شاهکار منه؛ ولی وقتیکه من این کتاب رو برای اولینبار چند سال بعد از جنگ جهانی دوم منتشر کردم، موافقها و مخالفهای زیادی داشت و حرفهای زیادی پشتش بود.
من تویِ این کتاب میخوام به یهسری وقایع که تویِ اروپا رخ دادن و باعث شکلگیری توتالیتاریسم تویِ آلمان و اتحاد جماهیر شوروی شدن، بپردازم و برات بگم که دولتهای دموکراتیکِ ناکارآمد چه نقشی تویِ شکلگیری این رژیمهای وحشی و خونریز بازی کردن. من تویِ این کتاب بارها تأکید کردم که باید تویِ حفظ گفتمان آزاد خیلی هوشیارانه عمل کنیم و مطمئن بشیم که مردم از شکافهای جامعه سقوط نمیکنن؛ چون وقتیکه اینکار رو انجام بدن، قطعاً بعدش اتفاقات وحشتناکی رخ میده.
تویِ خلاصه کتاب «توتالیتاریسم» چکیدا بهت یاد مبگه که:
- تئوریهای توطئه تا چه اندازه خطرناک هستن؟
- چرا آلمانِ نازی آریاییها رو نژاد برتر میدونست؟
- چرا یه جنبش توتالیتر همیشه آدمهای تنها رو هدف خودش قرار میده؟