موضوع کتاب دربارهی چیه؟ یاد میگیری که چطوری زندگی باارزش خودت رو از چنگال قدرتمند اقتصاد توجه پس بگیری
حدود ۲۰ سال پیش، نشونههایی وجود داشتن که میشد با استفاده از اونها رفتار کاربرهای اینترنت رو سنجید؛ ولی یکی از مهمترینِ این نشونهها که اون زمان یا حتی امروز کمتر کسی بهش توجه میکنه، دکمهی «لایک» هست. دکمه لایک، برای اولینبار سال ۲۰۰۷ به خبرخوان فرندفید (FriendFeed) اضافه شد و اونموقع هیچکسی فکرش رو هم نمیکرد که دکمه لایک، به یکی از ویژگیهای اساسی تمام پلتفرمهای اجتماعیِ آینده تبدیل بشه. جدای از اینها، دکمهی لایک و نوتیفیکیشنهای زیادی که ایجاد میکنه، راهی عالی برای جمعآوری دادهها درمورد ترجیحات و رفتارهای کاربرها و درگیرکردنِ اونهاست.
اینروزا مردم بالاخره بهخودشون اومدن و کمکم متوجه شدن که باید از رسانههای اجتماعی عقبنشینی کنن؛ چون این رسانهها بیشتر از اینکه مفید باشن، دارن به مردم ضرر میرسونن. پژوهشهای زیادی انجام شدن که خروجی همهی اونها نشون میده رسانههای اجتماعی و گوشیهای هوشمند اثرات منفیِ خیلی زیادی روی روانِ ما دارن.
من، کال نیوپورت هستم و این کتاب رو مدیون آدمهای زیادی هستم. من برای یه آزمایش درمورد اثرات گوشیهای هوشمند و رسانههای اجتماعی، آزمایشی رو همراه با ۱۶۰۰ داوطلب انجام دادم و ازشون خواستم که برای یه دورهی ۳۰روزه، از تکنولوژی و هرچیزی که به تکنولوژی مربوط میشه دوری کنن. اونها بعد از آزمایش بازخوردهای خیلی خوبی برای من ارسال کردن و درواقع نتیجهی این آزمایش شد کتابِ «مینیمالیسمِ دیجیتال».
من سعی کردم که تویِ این کتاب راهی برای عقبنشینی از هجوم حواسپرتیهای دیجیتالی بهت معرفی کنم و بهت تویِ پیداکردن راهی برای لذت بردن از زندگی کمک کنم. تا آخرِ این ماجرا با من همراه باش.
تویِ خلاصه کتاب «مینیمالیسمِ دیجیتال» چکیدا بهت یاد میده که:
- چطوری رسانههای اجتماعی مثل غولهای دخانیات هستن؟
- چطوری میشه از سبک زندگی آمیشها استفاده کرد؟
- چطوری توجه و تمرکز تو از نفت هم باارزشتره؟