موضوع کتاب درباره‌ی چیه؟ با ۲۵تا راه‌حل جالب برای پشت‌سرگذاشتن مشکلات و مسائل کاریِ مختلف آشنا میشی

این روزها میشه تقریباً همه‌جا «نوآوری» رو در عمل دید. این روزها توالت‌های ۷ هزار دلاری توی بعضی از خونه‌ها پیدا میشن که به دستیار صوتی الکسا مجهز هستن و می‌تونن به‌صورت خودکار عمل شستشو رو انجام بدن. ظرف‌های هوشمندی برای خاک گربه‌ها ساخته شده که هروقت گربه داخلش مدفوع می‌کنه، می‌تونه برای صاحب گربه پیامک بفرسته و خلاصه که فهرست نوآوری‌ها اصلاً انتها نداره؛ پس این روزها میشه کلمه‌ی نوآوری رو هرجایی دید. نوآوری، یکی از کلمه‌های جالبیه که تقریباً میشه گفت برای توصیف هرچیز غیرعادی و ناشناخته‌ای به‌کار میره و حالا اون چیز خاص ممکنه باارزش باشه یا نباشه. نوآوری یکی از کلمه‌هاییه که این روزها خیلی ازش استفاده میشه و همین باعث شده تا خیلی‌ها ازش سوء‌استفاده کنن یا اون رو توی جای اشتباه به‌کار ببرن.

نوآوری اصلاً درمورد تازگی یا ایده‌ی جدید نیست. نوآوری در اصل برای شناسایی، تعریف و حل مسائل مهم به‌کار میره. اگه بخوایم نوآوری رو فقط برای چیزهایی مثل فناوری و این چیزها به‌کار ببریم، می‌بینیم که فقط عده‌ی انگشت‌شماری می‌تونن نوآوری داشته باشن؛ ولی اگه از منظر حل مسئله به نوآوری نگاه کنی، می‌بینی که هرکسی می‌تونه نوآوری داشته باشه. نوآوری هم بخشی از یه کسب‌وکاره.

می‌خوای که کسب‌وکارت همیشه پررونق باشه و سریع‌تر از رقبا رشد کنه؟ می‌خوای که اسم تو برای همیشه توی ذهن مشتری‌ها باقی بمونه؟ آیا تو می‌خوای توی زندگیت همیشه قدرتمند باشی؟ اگه آره، باید به توانایی حل مسئله مسلط باشی.

ما سوال‌ها رو با روش خاصی فرموله می‌کنیم و مسائل مختلف رو هم چهارچوب بندی می‌کنیم و همین‌کار می‌تونه ناخواسته ما رو کور کنه و نذاره که بهترین راه‌حل‌ها رو ببینیم. اولین و ساده‌ترین قدم توی حل مسئله، تعریف مسئله‌ست.

من استفان شاپیرو، یه مهندس چپ‌مغز توی دنیای راست‌مغز هستم و برای نوآوری هدفمند کارهای زیادی انجام دادم. من فهمیدم که نمی‌شه با ایده‌های عالی فرایند رسیدن به نتایج بهتر رو شروع کرد، بلکه باید با پرسیدن سوال‌های خوب این فرایند رو شروع کرد. من یاد گرفتم که نوآوری فقط به خلاقیت‌های ذاتی محدود نمی‌شه و حالا تصمیم گرفتم که توی این کتاب،‌ راه‌حل‌های نامرئی خودم رو برای حل مشکلات با تو به‌اشتراک بذارم.

توی خلاصه کتاب «راه‌حل‌های نامرئی» چکیدا بهت یاد میده که:

  • برای باز کردن مسیر نوآوری باید چه سوالاتی بپرسیم؟
  • کدوم سوال‌ها راه‌حل‌های محدودی ارائه میدن؟
  • چطوری حرکت سریع همراه با نوآوری می‌تونه به نتایج حداکثری منجر بشه؟