کتاب راجع‌به چی صحبت می‌کنه؟ یاد می‌گیری عادتی رو ترک کنی یا به چیز تازه‌ای عادت کنی

احتمالا تا الان بارها راجع‌به تغییرِ یک عادت تصمیم‌گیری کردی؛ ممکنه یه‌بار تصمیم به ترک سیگار گرفته باشی یا برای کنارگذاشتنِ غذاهای ناسالم عزمت رو جزم کرده باشی.

معمولا یکی‌دو‌هفته همه‌چیز خوب پیش می‌ره و به‌خاطر اراده‌ی بالات، به خودت افتخار می‌کنی؛ اما کم‌کم وسوسه بهت غلبه می‌کنه و یهو می‌بینی که توی ساندویچی سرِ کوچه‌تون نشستی و سیگار دود می‌کنی.

این یک سناریوی آشنا برای همه‌ی ما هست که به‌خوبی قدرتِ عادت‌ها رو نشون می‌ده؛ اما سوال اینجاست که این قدرت از کجا میاد و چرا انقدر قدرتمند هست.

این کتاب به سوال بالا جواب میده و با عمیق‌شدن در ساختار مغز و روانِ انسان‌ها، بهت نشون می‌ده که چطور عادت‌ها شکل می‌گیرن و روی زندگی تاثیر می‌ذارن.

با‌این‌حال، عادت رو به‌چشمِ یک وصله‌ی ناجور نبین که به اعتیاد و چیزهای منفی ختم می‌شه؛ چون‌که اون‌ها زندگی ما رو آسون‌تر می‌کنن.

مثلا فرض کن هرباری که می‌خواستی چراغ رو روشن کنی، راجع‌به نحوه‌ی عملکردِ کلیدِ برق فکر می‌کردی؛ مسلما وضعیت خسته‌کننده‌ای می‌شد؛ اما به‌لطف عادت‌ها، این عمل ساده بدون فکرکردن اتفاق میوفته.

عادت‌ها یک روی مشکل‌ساز هم دارن که موضوعِ اصلی این کتاب هست و من در ادامه با صحبت‌کردن راجع‌به ساختار عادت‌ها و نحوه‌ی شکل‌گیری‌شون، بهت کمک می‌کنم که به عادت‌ها بدت غلبه کنی. 

در ادامه‌ی خلاصه کتاب قدرت عادت‌ها، چکیدا بهت می‌گه که:

  • چرا پیش‌بینی، ریشه‌ی شکل‌گیری عادته؟
  • مقاومت در برابر خوراکی‌ها چه نکته‌ای رو راجع‌به عادت‌ها گوشزد می‌کنه؟
  • روش LATTE چیه؟