موضوع کتاب دربارهی چیه؟ ترفندهای کثیف فریبدادن دیگران رو یاد میگیری و اینطوری دیگه فریب نمیخوری
دقت کردی توی جهان امروزی انگار یه مبارزهی همیشگی برای کسب قدرت و کنترلداشتن بر آدما در جریانه؟ توی این مبارزه ظاهرا اون چیزی که بازندهس، حقیقته؛ چون مجبوره با رسانههای قدر و پولدار بجنگه که هر روز و هر شب با مغلطهکاریهای فراوون و دوز و کلک و شگردهای تبلیغاتی بسیار، مردم رو گول میزنن و بهسمتی که خودشون میخوان میکشونن. مردم هم اگه پختگی فکری نداشته باشن که معمولا ندارن، راحت در برابر این مغالطهها تسلیم میشن و حقیقت این وسط مهجور و تنها میمونه.
توی این کتاب، ما یعنی ریچارد و لیندا از بنیاد تفکر انتقادی، میخوایم دربارهی این مغالطهها باهات صحبت کنیم و یهسری ترفند کثیف رو برای برندهشدن توی بحثها بهت یاد بدیم که معمولا از اونها برای تاثیرگذاری روی رفتار مردم استفاده میشه.
شاید با خودت فکر کنی اصلا چرا من باید مغلطهها رو یاد بگیرم؟ من که نه قصد دارم خودم رو فریب بدم و نه از فریفتن دیگران میخوام به منفعتی برسم. جوابم بهت اینه که وقتی سفسطههای رایجی رو که برای فریب تودههای مردم بهکار میره، بدونی، دیگه فریبشون رو نمیخوری. واکنش تو به این مغالطهها تغییر میکنه و سوالات اساسی میپرسی و اینطوری پشت اون نقاب فریبنده برات رو میشه. در واقع وقتی اینا رو بشناسی، میتونی ازشون پرهیز کنی؛ یعنی دیگه نه خودت رو فریب میدی و نه بقیه رو.
اگه میخوای بفهمی که سیاستمدارها و رسانههای خبری چطوری از روشهای فریب و حقهبازی بر ضد انسانها استفاده میکنن، بهترین کاری که میتونی بکنی اینه که وارد فضای فکریشون بشی و تو هم هنر استفاده از این ترفندهای کثیف رو بیاموزی تا بتونی دست شیادان رو رو کنی. یادت باشه کسایی که تو رو به هر ترفندی فریب میدن، میخوان از طریق تو به یه چیزی برسن؛ مثل رای تو، حمایتت یا پولت.
توی خلاصه کتاب «مغالطههای پرکاربرد» بهکمک چکیدا متوجه میشی:
- چطوری صنعت تبلیغات و رسانهها با مغلطهکاری و ترفندهای کثیف به شعورت توهین میکنن؟
- اندیشیدن آدما چه معضلهای رایجی داره که باعث فریبخوردنشون میشه؟
- چرا حمله به شخص بهجای انتقاد از حرف، یه ترفند کثیف برای مغلطهکاری بهحساب میاد؟