از این کتاب چی یاد میگیرم؟ با تاریخچه زنانی که بر مصر فرمانروایی کردن آشنا میشی.
وقتی در مورد زنانی که روزگاری رهبر کشوری بودن صحبتی میشه، معمولاً از اصطلاحاتی مثل مغرور، خودبین و بُرنده استفاده میکنن. در واقع، خیلی از مطالعات جامعهشناختی هم سوگیری علیه زنان به عنوان رهبر رو نشون میدن که حتی تویِ جامعه ظاهراً مترقی ما هم چنین سوگیریهایی وجود داره.
کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ رو یادته؟ برای خیلی از خانوما، اونروزا یادآور این بود که هنوز هم توی دنیای مدرن علیه رهبری زنان سوگیریهای مشخصی وجود داره.
شاید جالب باشه بدونی که در مصر باستان که تاریخش به هزارانسال قبل برمیگرده، زنان بهطور مداوم برای رهبری کشور انتخاب میشدن.
از اولین دودمان حاکم بر مصر تا آخرینِ اونها، بارها پیش اومده که زنانِ خاندان سلطنتی ادعای تاجوتخت کردن.
امروز این سوال وجود داره که چطور توی دنیای قدیم این زنان تونستن در یه جامعهی عمیقا مردسالار، به چنین قدرتی برسن و قدرتشون رو هم حفظ کنن.
من، کارا کُنی، باستانشناس و بهطور خاص مصرشناس هستم و با استفاده از آخرین شواهد باستانشناسی، داستانهای مربوط به شش زن قدرتمند مصری به اسمهای مِرنیث، نفروسوبک، حَتشِپسوت، نفرتیتی، تااوسرت و کلئوپاترا رو در طول ظهور و سقوط امپراتوری مصر دنبال میکنم و میخوام این داستانها رو برای تو روایت کنم.
با من همراه باش تا در بخشی از اقیانوس تاریخ باستان شنا کنیم و کشف کنیم که چطور این پادشاهان زن، کشور خودشون رو آباد و امن نگه داشتن و همچنین بفهمیم که زندگی این زنان قدرتمند چه درسهایی به ما یاد میده.
تویِ خلاصه کتاب «وقتی زنان در قدرت بودند» چکیدا بهت یاد میده که:
- زنان قدرتمند مصر چه موفقها، شکستها و سرگذشتی داشتن؟
- زنان از چه مکانیزمهای برای حفظ قدرت استفاده میکردن؟
- در مواقع بحران، رهبرانِ زنِ مصر چطور اوضاع رو مدیریت میکردن؟