خلاصه کتاب تاریخچه ی تقریبا همه چیز یا A Short History of Nearly Everything نوشتهی بیل برایسون به زبون خیلی ساده و بهشکل داستانی به سوالاتی مثل، ما از کجا اومدیم؟ دنیا چجوری تشکیل شده؟ جهان از کجا اومده؟، جهان چیه؟ و… جواب میده.
خلاصه کتاب تاریخچه ی تقریبا همهچیز، یه دورهی آموزشی فشرده دربارهی پاسخ به تمام سوالات وجودی رو برات فراهم کرده. اینکه جهان چطوری شکل گرفت، زندگی از کی و کجا روی زمین بهوجود اومد و همینطور اینکه چطوری ذهنهای بزرگ دنیا با ایدههای پیشگامشون ظهور پیدا کردن، همهوهمه رو توی این کتاب میفهمی.
در خلاصه کتاب تاریخچه ی تقریبا همه چیز داستان از سال ۱۹۶۵ و دو اخترشناس رادیویی شروع میشه. این دو دانشمند وقتیکه با یه آنتن ارتباطی کار میکردن، صدای گوشخراشی شنیدن که منبعش برای اونا نامشخص بود. یهکمی اون طرفتر یه گروه دیگهای از دانشمندها دقیقا دنبال همین صدا میگشتن ولی تو پیدا کردنش موفق نمیشدن؛ تا اینکه بالاخره این دو گروه همدیگه رو ملاقات کردن و با کنار هم قرار دادن اطلاعاتشون و پرکردنِ نواقص مطالعات همدیگه فهمیدن که این صدای گوشخراش، از فاصلهی ۹۰ میلیارد تریلیارد مایل اون طرفتر، به سمتشون ساطع شده و بازماندهی یه پدیدهی خیلی کوچیک به اسم بیگبنگ یا بهقول خودمون، مهبانگ بوده!
با خوندن خلاصه کتاب تاریخچه ی تقریبا همه چیز میفهمیم، نظریهی انفجار بزرگ یا مهبانگ میگه جهان بهعنوان نقطهای از عدم و نیستی بهنام نقطهی تکینگی آغاز شده. این نقطه اونقدر متراکم و دارای چگالی خیلی بالایی بوده که عملا هیچ بُعدی نداشته. این نقطهی بسیار متراکم و محدود، سنگبنای تمام جهان کنونی ماست. هیچکس دقیقا نمیدونه چرا این تکینگی خیلی ناگهانی منفجر شد. توی یه لحظه تمام محتویات آیندهی جهان هستی در سراسر فضای بیانتها پخش شد.
بااینکه کشف این صدا خیلی اتفاقی و بدون برنامه و هدف قبلی بود، ولی دانشمندهای گروه دوم، که منبع صدا رو پیدا نکرده بودن، نوبل فیزیک رو بهدست آوردن و تونستن نظریهی بیگبنگ رو به مردم معرفی کنن. نظریهای که به همهی ما میگه دنیایی که الان داریم توش زندگی میکنیم از یه نقطه، در میان بیکران و از نیستی بهوجود اومده؛ نقطهای که کل دنیا در اون جمع شده و تکینگی نام داره. داخل این نقطه، همهی مواد مورد نیاز برای وجود داشتن همهی جهانی که امروز شاهدش هستیم انباشته شده بود و تو لحظهای که اسمش رو آغازگرِ زمان میذاریم، به دلایلی که هنوز هم ازش اطلاعی نداریم، از هم پاشیده شده و دنیای ما رو بهوجود آورده.
درحالحاضر ما بیشتر از چیزیکه فکرش رو میکردیم، دربارهی خودمون، اطرافمون و جهانی که توش زندگی میکنیم، اطلاعات داریم و همین اطلاعات باعث شده تا بفهمیم که چه حجم عظیمی از موضوعات مختلف هنوز برای ما قابل درک نیست و تا کشف شدن راز کامل جهان هستی، هنوز قطعات زیادی از این پازل باقی مونده، ولی ما با تکیه به علم، مثل سالهای قبل رو به جلو حرکت میکنیم و هردفعه یک قدم به کشف حقیقتی که تو پستوی ندونستههای ما مخفی شده، نزدیک میشیم.
اگه به مسائل علمی و نجوم علاقه داری و همیشه برات سواله که منشا حیات کجا بوده، این کتاب به بهترین نحو کنجکاویت رو سیراب میکنه. خبر خوب اینه که اگه به هردلیل فرصت مطالعهی نسخهی کامل کتاب تاریخچهی تقریبا همه چیز رو نداری، همین الان میتونی خلاصه ۰ تا ۱۰۰ این کتاب رو توی چکیدا بخونی.
- اگه دوست داری دربارهی نقطهی شروع این دنیا بدونی
- اگه دوست داری بدونی وقتی که جهان شکل گرفت، دقیقا چه اتفاقی افتاد