خلاصه کتاب اتاقی از آن خود نوشتهی ویرجینیا وولف یک نشخوار فکری درخشان دربارهی نقش جنسیت در جامعه هست. توی این کتاب، نویسنده سراغ موانع اجتماعی و ساختاری میره که مانع از رشد و شکوفایی زنان بهویژه در زمینههای هنری میشه.
ویرجینیا وولف این کتاب رو در سال ۱۹۲۹ منتشر کرده؛ یعنی دورهای که هنوز در خیلیاز جوامع مترقی امروز، زنان دنبال دسترسی به حقوقهای اولیهای مثل حق رای یا آزادی نوع پوشش بودن. بهدلیل قدمت کتاب اتاقی از آن خود، خیلیها این کتاب رو شکلدهندهی جریان نظری فمینیستی میدونن. درواقع ویرجینیا وولف اولین نویسندهی زنی بوده که این مسئله رو بررسی بهنوعی جریانسازی کرده. مدت کوتاهی بعد از انتشار این کتاب، نویسندهی دیگهای بهاسم سیمون دوبوار کتاب جنس دوم رو منتشر کرد که اون کتاب هم دربارهی حقوق زنان و برابری جنسیتی صحبت میکنه.
توی خلاصه کتاب اتاقی از آن خود میبینیم که نویسنده از نقطهنظرِ خودش اتفاقات دنیا در زمانِ خودش رو تحلیل میکنه؛ بنابراین باتوجهبه اینکه چیزی نزدیک به ۱۰۰سال از انتشار این کتاب گذشته، مطالعهی این اثر قطعا میتونه دیدِ خوبی از پیشرفتهای حاصلشده در طول این سالها ارائه بده.
دربارهی ویرجینیا وولف
آدلاین ویریجنیا وولف، بانوی رماننویس، مقالهنویس، ناشر، منتقد و فمینیست انگلیسی که درطول دوران حیاتش آثار بهیادماندنیای مثال خانم دالووی، بهسوی فانوس دریایی و اتاقی از آن خود رو از خودش به یادگار گذاشت.
بااینحال این چهرهی سرشناس ادبی زندگی شخصی چندان درخشانی نداشته و بارها درطول زندگی دچار بیماریهای روانیِ دورهای شده و این قضیه انقدر ادامه پیدا کرده که درنهایت در سال ۱۹۴۱ به زندگی خودش پایان داده. درواقع ویریجینیا وولف یکی از معدود نویسنده زن انگلیسی بود که خودکشی کرد.
این نویسندهی بزرگ انگلیسی درطول جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم خیلیاز دوستان صمیمی خودش رو از دست داد و همین قضیه باعث شد تا افسردگیش تشدید بشه. درنهایت در تاریخ ۲۸ مارس ۱۹۴۱ و بعد از اینکه کارِ نوشتن آخرین رمانِ خودش بااسم «بین دو پرده نمایش» رو تموم کرد، خسته و رنجور از رویدادهای جنگ جهانی دوم و تحتتاثیر روحیهی حساس و شکنندهش، جیبهای خوش رو پر از سنگ کرد و خودش رو داخل رودخونه انداخت. جسد ویرجینیا وولف یک ماه بعد در تاریخ ۱۸ آوریل توسط چندتا بچه در پاییندستِ رودخونه پیدا شد. درنهایت در ۲۱ آوریل، جسد این نویسندهی انگلیسی در حضور همسرش سوزونده شد و خاکسترش رو در سایهی درختی در همون نزدیک به خاک سپرده شد.
جملات کتاب اتاقی از آن خود
«زنی که میخواهد داستان بنویسد، باید پول و اتاقی از آن خود داشته باشد و این کار، همانطور که خواهید دید، معضل بزرگ ماهیت واقعی زن و ماهیت واقعی داستان را حلنشده باقی خواهد گذاشت.»
«در بیخودگی ما و در رویاهای ماست که حقیقتِ پنهان گاهی اوقات آشکار میشود.»
«ادبیات مملو از لاشههای خردشدهی مردانی است که بیشازحد به عقیدهی دیگران اهمیت میدادند.»
«طی همهی این قرنها زنان چون آینههایی عمل کردهاند که قدرتی جادویی و خوشایند دارند و میتوانند قامت مرد را دو برابر اندازهی واقعیاش نشان بدهند. بدون این قدرت، احتمالا زمین هنوز باتلاق و جنگل بود.»
«۱۰۰سال بعد دیگر زنان جنسیت تحتحمایت نخواهند بود. منطقا در تمام فعالیتها و کارهایی که روزی از آنها محروم بودهاند، شرکت خواهند کرد. زمانی که زنبودن دیگر شغل تحتحمایت نباشد، هراتفاقی ممکن است بیفتد.»
اگه دوست داری این کتاب رو بخونی، اما فرصت و تمرکز کافی رو نداری، خبر خوب اینه که چکیدا صفر تا صد این کتاب رو برات خلاصه کرده و همین الان میتونی ازطریق سایت یا اپلیکیشن چکیدا خلاصه کتاب اتاقی از آن خود رو بخونی یا بشنوی.
- اگه دوست داری بدونی که از ۱۰۰سال قبل تا الان، چقدر در زمینهی حقوق زنان پیشرفت کردیم
- اگه دوست داری با افکار یکیاز بنیانگذاران مکتب فمینیست آشنا بشی