چرا شبهایی که فرداش قرار مهمی داریم، بیشتر از همیشه طول میکشه تا بخوابیم و چرا وقتایی که میخوایم شب بیدار بمونیم، زودتر از همیشه خوابمون میبره؟
چرا تلاش برای غرقنشدن، باعث غرقشدنت میشه و دستوپانزدن باعث میشه تا خیلی آروم روی آب بمونی؟
همهی ما میدونیم که یهجاهایی، تلاش نتیجهی معکوس داره و شرایط رو بدتر میکنه.
فلاسفهی چینِ باستان از مدتها قبل این مفهوم رو کشف کرده بودن. اونا باور داشتن که ما برای داشتنِ یه زندگی خوب و آروم، خیلیاوقات باید از تلاش دست بکشیم؛ چون تلاشمون ممکنه شرایط رو بدتر کنه.
خلاصه کتاب تلاش برای تقلا نکردن از ادوارد اسلینگرلند دربارهی همین موضوع صحبت میکنه که دانشمندان شناختی بهتازگی شروع به درکش کردن. این کتاب قصد داره چیزی رو بهت نشون بده که رابطهی مستقیمی با سطح رفاهت داره.
سالهاست که میگن تنها راهِ دستیابی به اهداف و آرزوهامون، تلاش آگاهانهست؛ اما تحقیقات اخیر نشون میدن که بسیاری از جنبههای یه زندگی رضایتبخش، مثل سطح شادی، خودانگیختگی و... بهتره که بهصورت غیرمستقیم دنبال بشن.
فلاسفهی چینِ باستان این رو درک کرده بود و بهطور مفصل دربارهی شیوهای بیدردسر برای حضور در این جهان نوشتن؛ شیوهای بهنام وو-وِی.
اونها اعتقاد داشتن که وو-وِی منشا همهی موفقیتها در زندگی هست.
خلاصه کتاب تلاش برای تقلانکردن علاوهبر اینکه ما رو با افکار این فلاسفه آشنا میکنه، از مفهوم عمیق وو-وِی هم پردهبرداری میکنه.
اگه به فلسفهی شرق علاقهمند هستی و باور داری که خرد باستان میتونه گره از خیلی مشکلات دنیای مدرن باز کنه، قطعا از مطالعهی خلاصه کتاب تلاش برای تقلا نکردن لذت خواهی برد.
خبر خوب اینه که چکیدا صفر تا صد این کتاب رو برات خلاصه کرده و همین الان میتونی ازطریق سایت و اپلیکیشن چکیدا خلاصهی کامل این کتاب رو بهصورتی متنی و صوتی بخونی یا بشنوی.
- اگه به خرد باستان در حل مشکلات امروزی باور داری
- اگه دنبال بینش تازهای دربارهی زندگی هستی