وقتی دربارهی تکامل صحبت میشه، معمولا ذهنمون سمت تغییرات ظاهری میره. به شکلوشمایل اجدادمون فکر میکنیم. به این فکر میکنیم که چقدر میمونها به ما شباهت دارن؛ اما چیزی که به این اندازه روشن نیست، نقشی هست که تکامل در شکلگیری ویژگیهای روانیِ ما بازی کرده.
حقیقت اینه که نگرشهای روانی هم بهاندازهی اندامهای بدن برای بقا اهمیت دارن. امیالی که با تواناییهای ما تناسب نداشته باشن، درست بهاندازهی اندامهایی که با سبک زندگیمون متناسب نباشن، موجب ضعفمون میشن.
درطول ۶ یا ۷ میلیونسال پیش، بدن ما خیلی کم تغییر کرده؛ اما ویژگیهای روانیِ ما تحولات زیادی رو به خود دیده. درواقع فاصلهگرفتنِ ما از شامپانزهها در جریان تکامل در درجهی اول محصول تطابقهایی هست که در ذهن و مغزمون پدید اومده.
خلاصه کتاب جهش اجتماعی با پرداختن به این موضوع مهم، قصد داره با نگاهی متفاوت نشون بده که چی شد اجداد غارنشین و شکارچیِ ما، یهو تصمیم به کشاورزی گرفتن یا مثلا چی شد که یهو از محیطهای بسته، به محیطهای باز کوچ کردن.
خبر خوب اینه که چکیدا صفر تا صد این کتاب رو برات خلاصه کرده و همین الان میتونی ازطریق سایت و اپلیکیشن چکیدا خلاصه کتاب جهش اجتماعی رو بخونی یا بشنوی.
- اگه جزو طرفداران کتاب انسان خردمند هستی
- اگه دوست داری بدونی که چرا اجداد ما کشاورز شدن