همهی ما آدما کولهباری از تجارب مثبت و منفی هستیم و این جزوی از طبیعت ماست؛ اما قضیه زمانی سخت میشه که تجاربِ منفیِ گذشتهمون، روی حالِ حاضرمون تاثیر میذاره.
خلاصه کتاب دلهرههای کودکی از آلیس میلر خواننده رو به یک سفر در دوران کودکی میبره؛ دورانی که اهمیت اونقدر بالاست که طبق گفتهی بسیاری از روانشناسها، ریشهی اکثر مشکلات ما در بزرگسالی رو باید در دوران کودکی کشف کرد.
آلیس میلر در این کتاب معتقده آدما خیلی از آسیبها و درد و رنجهایی رو که توی بچگی کشیدن، انکار میکنن و نمیخوان بتی بهنام پدر و مادر در ذهنشون بشکنه. آلیس میلر میگه آسیبها و احساسات سرکوبشدهی دوران کودکی توی بزرگسالی هم رهات نمیکنن؛ چون اونا یهجایی از بدنت انباشته میشن و همیشه منتظرن که تخلیه بشن. اگه تو به این احساسات فروخورده، آگاه نباشی و اونا رو نشناسی، طبیعتا اجازهی تخلیه هم بهشون نمیدی و اونا اختیار زندگی تو رو بهدست میگیرن. خودتم نمیفهمی چرا یه جاهایی اینقدر عصبانی یا غمگین میشی.
از طرف دیگه اگه توی کودکی به نیازهای تو بهدرستی رسیدگی نشده باشه و تو همونطور که بودی مورد تایید و پذیرش خانوادهت قرار نگرفته باشی، توی همون کودکی برای نجات از اون حسهای وحشتناک، خودِ واقعیت رو زندانی کردی و در عوض با یه خودِ کاذب زندگی کردی و بزرگ شدی. همون خودی که پدر و مادرت میخواستن باشی.
اینه که الان اصلا نمیدونی خودِ واقعی تو کی هست و چه شکلیه. اون پرورش پیدا نکرده، بلکه خودِ کاذب تو پرورش پیدا کرده و به بزرگسال تبدیل شده. اما آلیس خبر خوبی داره و اونم اینه که ما میتونیم توی بزرگسالی برای اون کودک رنجدیده دوباره مادری کنیم و احساساتش رو به رسمیت بشناسیم تا کمکم خودِ واقعیمون رو پیدا کنیم.
خبر خوب اینه که چکیدا صفر تا صد این کتاب رو برات خلاصه کرده و همین الان میتونی ازطریق سایت و اپلیکیشن چکیدا خلاصه کتاب دلهرههای کودکی رو بهصورت صوتی یا متنی مطالعه کنی.
- اگه دلیل خیلی از مشکلاتت رو نمیدونی
- اگه میخوای با گذشتهت صادق باشی