از هر ۳ نفر، یک نفر خودش رو بابت داشتن هیجاناتِ بهاصطلاح منفی مثل ناراحتی، عصبانیت و حسادت، خشم و شرم سرزنش میکنه. این موضوع در دراز مدت احتمال افسردگی رو در اون فرد بالاتر میبره؛ همچنین تحقیقات نشون دادن که اگه بخوایم از اون سمت بوم بیفتیم و همیشه نسبتبه همهچیز خوشبین باشیم و بهاصطلاح نیمهی پر لیوان رو ببینیم، بازم در سنین بالا مستعد افسردگی هستیم؛ چون دیر یا زود حقایق تلخ زندگی از راه میرسن و افرادی که یک عمر سعی کردن مثبتنگر باشن، آمادگی رویارویی با این اتفاقات ناخوشایند مثل سوگ رو ندارن.
سوال اینجاست که چه باید کرد؟
جواب این سوال دست خانوم سوزان دیوید یعنی نویسندهی کتاب چابکی در مدیریت هیجانات هست.
چابکی هیجانی رویکردی انقلابی و علمی هست که ما رو قادر میسازه پیچوخمهای زندگی رو با خویشتنپذیری، شفافاندیشی و ذهنی باز پشتسر بذاریم. این مفهوم رو سوزان دیوید بعد از حدود بیست سال تحقیق و مطالعه روی هیجانات، شادی و حس دستاورد مطرح کرده.
در خلاصه کتاب چابکی در مدیریت هیجانات متوجه میشی که فارغ از میزان هوش و خلاقیتِ آدما، چیزی که در نهایت تعیینکنندهی موفقیت اونهاست، تواناییشون در مدیریت دنیای درونشونه؛ یعنی افکار، احساسات و مکالماتی که با خودشون دارن.
این کتاب قرار نیست بهت راهورسم سرکوب هیجانات رو یاد بده. قرار نیست بهت بگه که همهچیز رو با مثبتاندیشی زیر فرش مخفی کنی؛ بلکه قراره بهت نشون بده که چطور شجاعت مواجهه با احساسات تلخ رو پیدا کنیم و سپس از کنارشون بگذریم و به رشد خودمون ادامه بدیم.
خبر خوب اینه که چکیدا صفر تا صد این کتاب رو برات خلاصه کرده و همین الان میتونی خلاصه کتاب چابکی در مدیریت هیجانات رو بهصورت صوتی و متنی در سایت و اپلیکیشن چکیدا مطالعه کنی.
- اگه چالشهای زندگی بهت فشار میارن
- اگه مدیر هستی و نیاز به درک احساس همکارانت داری