برای دههها، غرب مائوئیسم رو بهعنوان یه پدیدهی تاریخی و سیاسی منسوخ رد کرده. از دههی ۱۹۸۰، بهنظر میرسه چین آشفتگی اتوپیایی انقلاب مائو رو به نفع سرمایهداری استبدادی کنار گذاشته، اما مائو و ایدههاش برای جمهوری خلق و مشروعیت دولت کمونیستیش محوریت داره. با افزایش اختلافات و درگیریها بین چین و غرب، نیاز به درک میراث سیاسی مائو ضروری و درحال زیاد شدنه.
خلاصه کتاب مائوئیسم، تو این تاریخ جدید، مائوئیسم رو بهعنوان یه نیروی چینی و هم یه نیروی بینالمللی دوباره ارزیابی میکنه و تکامل اون تو چین رو با میراث جهانیش پیوند میده. این داستانیه که ما رو از مزارع چای شمال هند به سیراهای آند، از منطقهی پنجم پاریس تا مزارع تانزانیا، از شالیزارهای برنج کامبوج تا تراسهای بریکستون میبره.
با تولد انقلاب مائو تو شمال غربی چین تو دههی ۱۹۳۰ و تموم شدن زندگی بعد از مرگ خشونتآمیزش در جنوب آسیا و تجدید حیات در جمهوری خلق امروز، تاریخ برجستهی مائوئیسمِ جهانی شروع شد.
مائوئیسم یه ترکیب قدرتمند از نظم حزبی، شورش ضداستعماری و انقلاب و تغییر مداومه. توی ۸۰سال گذشته، مائوئیسم تاثیری کلیدی روی شورش و نافرمانی جهانی داشته. مائوئیسم یکی از بزرگترین پدیدههای قرن قبلی و امروزه.
مائو از شکل اولیهای از مارکسیسم الهام گرفت و اون رو از چند جهت بهتر کرد. دلیل اصلی موندگارشدن مائوئیسم توی دهههای اخیر، منعطفبودنشه؛ چون هرکس چه کارگر کارخونه باشه و چه رئیس، میتونه تفکراتی از مائوئیسم رو که بهدردش میخوره، گلچین کنه.
مائوئیسم توی زمان جنگ سرد، یه جایگزین واقعی برای کمونیسم شوروی و سرمایهداری آمریکایی بود و هنوز هم برای مردم ناراضی و انقلابی میتونه یه گزینه روی میز باشه.
مائوئیسم توی چین متولد شد؛ اما یه ایدئولوژی جهانیه. تفکرات مائوئیسم موندگار و تاثیرگذار شده، چون میتونی ایدههاش رو متناسب با خودت گلچین و ازشون استفاده کنی. البته فراموش نکن مائو و مائوئیسم مسبب چه جنایاتی توی سراسر جهان بوده.
- اگه دوست داری بدونی دیدگاه فکر مائو چه فجایعی رو بهبار آورد
- اگه میخوای بدونی چه کشورهایی درگیر جنون مائوئیسم بودن