چقدر شانس توی زندگیهای ما تاثیر داره؟ چقدر ممکنه که عامل دیگهای روی موفقیت یا شکست ما تاثیر بذاره؟ اصلا اینکه میگن شانس وجود نداره، گزارهی درستی هست؟
اینا سوالاتیه که خلاصه کتاب بازی بخت بهشون میپردازه و نهتنها نشون میده که شانس در زندگی وجود داره، بلکه از نقش مهمش میگه که تاحالا کمتر جایی دربارهش شنیدی.
چندسال پیش در اسپانیا یه نفر جایزهی اول بخت آزمایی رو برنده شد. دو رقم آخر بلیت این مرد عدد ۴۸ بود. وقتی ازش پرسیدن که راز این دستاورد بزرگ چیه، گفت: «من هفت شب پیاپی خواب عدد هفت رو میدیدم و همونطور که میدونین هفت ضربدر هفت هم میشه ۴۸. پس این یه نشونه بوده.»
بااینحال اگه فقط در حد جدولضرب ریاضی بدونی، میدونی که هفت ضربدر هفت میشه ۴۹.
کتاب با بیان این داستان میگه واقعیت اینه که هرکسی از دیدگاه خودش به این جهان نگاه میکنه و از همون دیدگاه برداشتهاش رو پالایش و پردازش میکنه و از اقیانوس دادههای هرروزه معنا بیرون میکشه.
محققها متوجه شدن که در مواردی که پای بخت و شانس در میان هست، پردازش فکری مردم اغلب با خطاهای فاحش همراهه.
بحث اصلی این کتاب گامزنی مستانه یا گامزنی بختی هست. گامزنی مستانه یه اصطلاح ریاضیه برای توصیف حرکات شانسی مثل مسیر حرکت مولکولهای موجود در هوا که پیوسته به هم میخورن و مسیر حرکتشون عوض میشه.
گامزنی مستانه رو میشه استعارهای بگیریم برای ورود از دانشگاه به محیط کار، از زندگی مجردی به متاهلی، یا از سوراخ اول تا سوراخ هجدهم در بازی گلف.
نکتهی جالب اینه که ابزارهای لازم برای فهم گامزنی مستانه در فهم رویدادهای زندگی روزانه هم بهکار میان.
هدف خلاصه کتاب بازی بخت این هست که نقش شانس رو در جهان پیرامونمون نشون بده و شرح بده که ما چطوری میتونی رد این نقش رو در امور زندگی بشری دنبال کنیم.
بعد از مطالعهی این کتاب، زندگی رو از پنجرهی متفاوتی خواهی دید و فهم عمیقتری نسبتبه رویدادهای روزانه پیدا خواهی کرد.
خبر خوب اینه که چکیدا صفر تا صد کتاب بازی بخت رو برات خلاصه کرده و همین الان میتونی ازطریق سایت و اپلیکیشن چکیدا خلاصهی کامل این کتاب رو بخونی یا بشنوی.
- اگه دوست داری با دید تازهای مسائل رو ببینی
- اگه به علم ریاضی علاقهمندی