اگه ازت بپرسن که دیروز چه تبلیغاتی رو بهواسطهی تلویویزن یا بیلبوردهای بزرگراهی دیدی، آیا میتونی اسم همهشون رو بهیاد بیاری؟ قطعا نه. حقیقت اینه که اونقدری که کسبوکارها برای دیدهشدن تلاش میکنن، مخاطب توجهی بهخرج نمیده و این میشه سرآغاز هزینههای هنگفت و بازدهی پایین؛ میلیونها تومن خرجِ تبلیغات در اینستاگرام میکنیم، اما اونتعداد مشتریای که میخوایم، جذب نمیکنیم، با تلویزیون برای پخش آگهی قرار میلیاری امضاء میکنیم، اما پولمون رو جلوی چشممون آتیش زدیم و درنهایت به ورشکستهای تبدیل میشیم که اگه یه نفر از ما دلیل ورشکستگیمون رو بپرسه، احتمالا سراغ جواب کلیشهای و رایج میریم؛ اینکه بازار بد بود و مردم کشش محصول رو نداشتن.
خلاصه کتاب کارخانه محتوا نشون میده اکثر اون فعالیتهایی که تو اسمشون رو بازاریابی گذاشتی، چیزی بیشتر از یه توهمِ تلاش نیستن. اونها نهتنها به رشد کسبوکارت کمکی نمیکنن، بلکه بدتر کسبوکارت رو توی مرداب بدهی و ضرر فرو میبرن.
حقیقت اینه که توی دنیای امروز، تبلیغات بهقدری زیاد شده و بهقدری در ابعاد ریز و جزئی زندگی ما وارد شده که اکثرمون دیگه توجهی به اونها نشون نمیدیم. مخاطب روزانه درمعرض صدها تبلیغی قرار میگیره که اکثرا ربطی به نیازش ندارن. طبیعتا توی چنین شرایطی، یه نادیدهانگاری نسبتبه تبلیغات بهوجود میاد و این دقیقا همون نقطهای هست که مشکل اصلی بازاریابها رو ایجاد میکنه.
سوال اینجاست که پس چطور میشه محصولمون رو به مخاطب معرفی کنیم و درآمد بیشتری رو داشته باشیم؟
این همون سوالی هست که جو پولیتزی توی کتاب کارخانه محتوا بهش جواب میده.
کتاب کارخانه محتوا میگه که راهکار، تولید محتوا هدفمند و متناسب با نیاز مخاطب هست؛ محتوایی که قلب و روح مخاطب رو لمس کنه و این حس رو انتقال بده که انگار اون کسبوکار صرفا برای حلکردنِ مشکل اون شخص پدید اومده.
حقیقت اینه که توی دنیای امروز، مخاطب هیچتوجهی به کسبوکار نداره. برای مخاطب مهم نیست که تو چقدر محصول خفنی داری، چه تیم خوبی رو جمع کردی و از چه تکنولوژی برای تولید محصولت استفاده کردی. امروز مخاطب فقطوفقط یه چیز براش مهمه؛ اینه که محصول کسبوکار تو چطور میتونه مشکلاتش رو حل کنه و زندگی بهتری رو براش بهارمغان بیاره.
خلاصه کتاب کارخانه محتوا بهت راهوروش جذب مخاطب با تولید محتوا، جذب بازار بیشتر و رشد کسبوکارت رو یاد میده. خلاصه کتاب کارخانه محتوا از نکات و موارد مهمی صحبت میکنه که با بهکارگیریِ اونها میتونی مشتریهای عادیت رو به طرفدارانی وفادار تبدیل کنی و برندت رو در خط مقدم توجهها قرار بدی.
بخشی از متن خلاصه کتاب کارخانه محتوا:
اگه محصولی داری که میخوای اون رو با دنیا به اشتراک بگذاری، پس باید دنبال افرادِ دستبهنقد باشی. رویکرد سنتی در بازاریابی عمدتا مربوط به تبلیغاته، اما این روزها مردم زیر بهمنی از آگهیهای تبلیغاتی دفن شدن. این امر باعث شده تا کار بازاریابها برای دیدهشدن سختتر از هر زمان دیگهای بشه.
سؤال اینجاست که اگه واقعا تبلیغات دیگه مثل گذشته جواب نمیده، از چه راه دیگهای باید استفاده کرد؟
این واقعیت رو درنظر بگیر که مشتریانِ امروزی به محتوای خلاق جذب میشن، نه تبلیغات!
شورای محتوا یک سازمان غیراتفاعیِ جهانیه که روی بازاریابی محتوا تمرکز داره. مطالعات اونها نشون میده که ۶۱ درصد از مردم، بیشتر تمایل دارن محصولاتِ شرکتی رو بخرن که محتوای اون شرکت روی طیف خاصی از مشتریان تمرکز داره.
این آمار توسط مرکز بازاریابیِ محتوا هم تأیید شده و آمار اونها هم نشون میده که ۷۰درصد از مصرفکنندهها ترجیح میدن از طریق مقاله و محتوا با یک شرکت آشنا بشن، نه از طریق تبلیغات.
اگرچه این تغییر از تبلیغات به محتوای خلاقانه، چالش بزرگی در شیوهی سنتیِ بازاریابی ایجاد کرده؛ اما درواقع خبر خیلی خوبی برای صاحبان مشاغل کوچیک و نوپاست.
به گذشته برگردیم؛ اگه شرکتی میخواست میلیونها آدم رو جذبِ خودش کنه، مجبور میشد یک کمپین تبلیغاتی پرهزینه راه بندازه؛ اما امروز، حتی کوچیکترین شرکتها هم به فناوری و بسترهای موردنیاز برای ایجاد و استفاده از اون نوع محتوایی که میتونه مشتریان زیاد و وفادار رو جذب کنه، دسترسی دارن.
این روشها به تو این فرصت رو میدن تا با درکِ بهترِ نیازهای مشتریان خودت، یک امتیاز رقابتی کسب کنی.
برخلاف تبلیغات سنتی، محتوا بینش فوری دربارهی اونچه که مشتریان بالقوهی تو با اون ارتباط برقرار میکنن رو ارائه میده. توجه داشته باش که چطور مشتریان از محتوای تو استقبال میکنن و به اون پاسخ میدن، مثلا با خوندنِ نظراتی که میگذارن اونها رو ردیابی کن.
حتی میتونی این کار رو در مرحلهی تولید محصول خودت انجام بدی. با ایجاد محتوا و توجه به اینکه مشتریانِ تو بیشتر چه چیزی رو میپسندن، میتونی روی این جنبهها تمرکز کنی. این کار کمک میکنه تا از موفقیتِ محتوا بهمحض ورود به بازار اطمینان حاصل بشه.
اگه توی حوزهی بازاریابی و محتوا کار میکنی یا کسبوکاری داره که دغدغهی افزایش فروش داره، خوندن این کتاب از هرچیزی برات واجبتره.
- اگه مدیرعامل هستی و میخوای نسبتبه برنامهریزی واحد بازاریابیِ شرکتت، دید صحیحتری داشته باشی
- اگه تولیدکننده محتوا هستی و میخوای به دانشت در این حوزه اضافه کنی