چرا بیتکوین ۲۰هزار برابر شد؟ چی شد که یهو مردم بدون هیچ دانشی، برای سرمایهگذاری توی بازار رمزارزها هجوم آوردن؟ پشت حبابها اقتصادیِ گاهوبیگاه چه عامل مهمی نهفتهست؟ تا الان اقتصاددانها برای توضیح این اتفاقات، مدام از آمار و ارقام و مدلهای اقتصادی استفاده میکردن؛ اما بهنظر میرسه که این وسط یه عامل مهمی وجود داره که از دید اکثر اقتصاددانها پنهانه؛ عاملی که به دلایل مختلفی تاحالا بهش توجه نشده و اون عامل، چیزی نیست جز داستانها و روایتها. کتاب اقتصاد روایی دقیقا سراغ همین عامل رفته و قراره به زبان خودمونی، دربارهی پدیدههای اقتصادی برات صحبت کنه تا در آینده، در دام حبابهای اقتصادی گیر نکنی.
خلاصه کتاب اقتصاد روایی توضیح میده که برای پدیدههای کلان اقتصاد نباید دنبال ریاضیات پیچیده بریم؛ چون جوابش رو عامهی مردم دارن که عمدتا درکی از اصطلاحات اقتصادی ندارن. جواب این فعلوانفعالات، همون صحبتهایی عامیانهای هست که توی جمعهای خودمونی انجام میشه و داستان سرمایهگذاری موفق آدمهای اطراف رو برای دوستان و خویشاوندان تعریف میکنیم.
نویسنده میگه ایناست که تحولات رو رقم میزنه و ایناست که تودههای مردم رو بهسمت اقدامات اقتصادی هل میده.
ممکنه از خودت بپرسی که نویسنده با چه پشتوانهی علمی این استدلال رو میاره.این حرفا رو شخصی بهاسم رابرت شیلر میگه که اقتصاددان و استاد دانشگاه ییل هست و توی سال ۲۰۱۳ برندهی جایزهی نوبل شده. دربارهی رزومهی قویش همین بس که توی یه کتاب دیگهش بهاسم سرمستی نابخردانه، وقوع دو تا حباب در بازار مسکن و شهام شرکتهای آنلاین رو تونسته بوده بهدرستی پیشبینی کنه. بنابراین با کم کسی طرف نیستیم. نکتهی جالب اینه که از این دست پیشبینیها توی این کتاب هم کم نیست؛ از پیشبینی دربارهی رمزارزها و وضعیت بیتکوین بگیر تا بقیهی حوزهها.
خبر خوب اینه که چکیدا صفر تا صد این کتاب رو برات خلاصه کرده و همین الان میتونی ازطریق سایت و اپلیکیشن چکیدا، خلاصهی کامل کتاب اقتصاد روایی رو بخونی یا بشنوی.
- اگه میخوای تصمیمات اقتصادی عاقلانهتری بگیری
- اگه دنبال مولفهی تازهای در علم اقتصاد هستی