خلاصه کتاب مانیفست کمونیست بهطور چکیده و مختصر، ایدههای اصلی کارل مارکس و فریدریش انگلس برای ساخت ساختار اجتماعی نوین درجهت برابری تودههای جامعه و حذف فقر طبقاتی صحبت میکنه.
مطالعهی خلاصه کتاب مانیفست کمونیست چه از جنبهی اجتماعی و چه از جنبهی سیاسی، اهمیت ویژهای داره؛ چرا که این کتاب منبع الهامی برای انقلابهای کمونیستی و تفکر محوری در شکلگیری اتحاد جماهیر شوروی بود. بعد از انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ در روسیه و استقرار حکومت کمونیستی در این کشور، بهمرور مفهوم جدیدی بهاسم بلوک شرق بهوجود اومد. بلوک شرق به کشورهای گفته میشد که تحتنظر اتحاد جماهیر شوروی، ساختار کمونیستی داشتن و علیه کاپیتالیسم و سرمایهداری دنیای غرب مبارزه میکردن.
کتاب مانیفست کمونیست بهشدت سرمایهداری رو میکوبه و عامل بدبختی جامعه رو سرمایهدارها میدونه. ممکنه فکر کنی که منظور این کتاب، ثروتمندان کلهگنده هست؛ اما منظور دقیق کارل مارکس و فریدریش انگلس از سرمایهدار، تمام افرادی هستن که مالک زمین، خونه یا چیز ارزشمندی هستن و بهخاطر این دارایی، طبقهی فرودست مجبوره تا براشون کار کنه تا حقوقی ازشون دریافت کنه. بههمینراحتی، شاید خودِ تو که این متن رو میخونی، طبق تعریف کتاب مانیفست کمونیست، جزو دشمنان طبقاتی خلق قرار بگیری.
مارکس معتقد بود که بالاخره طبقهی کارگر به آگاهی طبقاتی خواهد رسید و این جسارت رو پیدا میکنه که علیه حکامِ سرمایهدار قیام کنه و قدرت رو بهدست بگیره تا جامعهای کمونیستی فاقد طبقات اجتماعی رو برپا کنه.
- اگه مطالعه دربارهی تاریخ و ساختار حکومت شوروی برات جذابه
- اگه با دنیای سرمایهداری مخالف هستی و فکر میکنی که باید ساختار جایگزینی بهوجود بیاد