چطور میشه توی دنیای شلوغ و پررقابت کسبوکار، نهتنها دوام آورد، بلکه همیشه حرف اول رو زد؟ اگه این سؤال ذهنت رو مشغول کرده، کتاب برد از جک ولش دقیقاً همون چیزیه که دنبالش میگردی. جک ولش، مدیرعامل افسانهای جنرال الکتریک، توی این کتاب از تمام تجربههاش حرف زده؛ تجربههایی که باعث شدن جنرال الکتریک برای بیست سال یه شرکت بیرقیب باشه.
ماجرا از این قراره که ولش توی این کتاب که بعضا با اسم آیین پیروزی هم در این شناخته میشه، راهکارهایی رو میگه که خودش امتحان کرده. چیزی که این کتاب رو خاص میکنه، اینه که فقط پر از تئوریهای پیچیده یا شعارهای قشنگ نیست؛ همهچیزش از دل واقعیتهای کسبوکار بیرون اومده. ولش خیلی راحت و صریح توضیح میده که چطور میتونی توی بازار رقابتی امروز، مثل یه قهرمان بجنگی و برنده بشی.
یکی از جذابترین بخشهای کتاب اینه که ولش خودش رو توی موقعیت تو میذاره، یعنی درست مثل این که داره باهات قهوه میخوره و از تجربیاتش برات تعریف میکنه. اینجوری احساس میکنی که کنار یه مربی بزرگ نشستی که هم شکستهاش رو صادقانه میگه، هم برنده شدنهاش رو باهات به اشتراک میذاره.
این کتاب یه راهنمای کامل برای مدیرها، کارآفرینها و همه اوناییه که میخوان توی کارشون پیشرفت کنن. مثلاً ولش توضیح میده که چطور باید تیمای قوی بسازی، چطور تصمیمهای سخت بگیری و چطور روی استراتژیهایی کار کنی که تو رو از رقبات جلو بندازه. اما چیزی که این کتاب رو خاصتر میکنه، اینه که ولش بهت نشون میده موفقیت فقط به خاطر کار سخت یا شانس نیست؛ ترکیب هوش، شهامت و تصمیمگیریای درست، کلید بردن توی این بازیه.
از اونجا که خیلیا فکر میکنن موفقیت یه نسخهی واحد داره، ولش یهجورایی این باور رو میشکنه. توی «برد» یاد میگیری که چطور باید برای شرایط خاص خودت نسخهی خاص خودت رو بنویسی. هیچ دوتا کسبوکاری شبیه هم نیستن و این چیزیه که ولش توی کتاب برد تاکید زیادی روش داره.
یه نکتهی دیگه اینه که جک ولش توی فقط خطاب به مدیرای سطح بالا یا آدمای باتجربه حرف نمیزنه؛ انگار به کسایی که تازه وارد دنیای کارآفرینی شدن یا دنبال یه راهنمایی قابل اعتمادن، میگه: «نگران نباش، باهم پیش میریم.»
وجهتمایز دیگهی کتاب، صداقت نویسندهست؛ جوری که حس میکنی داری از کسی یاد میگیری که خودش توی چالهها افتاده، اما یاد گرفته که چطور ازشون بیرون بیاد و حالا داره تمام کوتاهیهای خودش رو به تو میگه که مبادا اشتباهاتِ خودش رو تکرار کنی.
خلاصه کتاب برد یه جورایی مثل نقشهی گنج کسبوکار میمونه. اگه میخوای کسبوکارت رو یه مرحله بالاتر ببری، اگه دنبال اینی که توی حرفهت از رقبا جلو بزنی، این کتاب دقیقاً همون چیزیه که لازم داری. فقط یه شرط داره: باید آماده باشی که هم یاد بگیری، هم تغییر کنی، و هم جرات داشته باشی کارای بزرگ انجام بدی.
حالا بذار یه کم بیشتر دربارهی خود جک ولش بدونیم. وقتی که توی سال ۱۹۸۱ مدیرعامل جنرال الکتریک شد، شرکت توی وضعیت خیلی خوبی نبود. ارزش بازارش حدود ۱۲ میلیارد دلار بود و نیاز به یه تحول اساسی داشت. ولش با رویکردای نوآورانه و تصمیمهای جسورانهش تونست توی مدت مدیریتش، ارزش بازار شرکت رو به بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار برسونه. این یعنی افزایشی نزدیکبه ۳۳برابر که حتی در حد حرف هم خیلی بزرگ و خارج از تصوره.
ولش توی دوران مدیریتش، ساختارهای پیچیده و بوروکراسیهای دستوپاگیر رو حذف کرد و فرهنگ سازمانی جنرال الکتریک رو به سمت سادگی و کارایی بیشتر برد. اون به خاطر تصمیمهای قاطع و بعضاً سختگیرانهش، مثل کاهش نیروهای ناکارآمد، به «جک نوترون» معروف شد. اما همین تصمیمها باعث شدن که جنرال الکتریک به یکی از پیشتازان صنعت تبدیل بشه.
خلاصه کتاب برد، دفترچهی خاطرات این مدیر کهنهکار در زمینهی مدیریت کسبوکار هست؛ از چالشهایی که باهاشون روبهرو شده و راهحلهایی که پیدا کرده. این کتاب بهت کمک میکنه تا بفهمی چطور میشه با تصمیمهای درست و بهموقع، یه کسبوکار رو از وضعیت معمولی به اوج برسونی.
اگه دنبال اینی که از تجربههای یکی از موفقترین مدیرای تاریخ یاد بگیری و راهکارهای عملی برای بهبود کسبوکارت پیدا کنی، «برد» همون کتابیه که باید بخونی. این کتاب نهتنها بهت نشون میده چطور میتونی توی دنیای رقابتی امروز موفق باشی، بلکه الهامبخش تغییرات مثبتی توی رویکرد مدیریتی و رهبریت هم خواهد بود.
خبر خوب اینه که چکیدا صفر تا صد این کتاب رو برات در سایت و اپلیکیشنش خلاصه کرده و همین الان میتونی خلاصه کتاب برد رو بهصورت صوتی یا متنی مطالعه کنی.
این کتاب بهدرخواست شرکت فولاد مبارکهی اصفهان تهیه و خلاصه شده و در راستای مسئولیت اجتماعی این شرکت بهصورت رایگان در دسترس مخاطبان چکیدا قرار گرفته است.
- اگه به مقولهی فرهنگ سازمانی علاقهمندی
- اگه دوست داری توسط یکیاز بزرگترین مدیران دنیا درسهای مدیریتی یاد بگیری